Windmolenpark Zeewolde

regieopdrachten

In het buitengebied van Zeewolde wordt een 83 windmolens tellend windpark gebouwd; een van de grootste windmolenparken op land in Nederland, het grootste boeren/burgerwindcollectief van Europa en toekomstig leverancier van groene stroom voor 280.000 huishoudens. Asjeblieft.

Onze mensen en machines
Windcombinatie Dura Vermeer–GMB zorgt voor de bouw van de fundaties, parkwegen, kraanopstelplaatsen en de bekabeling van de windmolens naar het onderstation. Om de klus te kunnen klaren zet zij voor het grondverzet de mensen en machines in van Van Lenthe Dalfsen. Natuurlijk gaat ons hart daar sowieso snel van kloppen, maar nu onze zo vertrouwde opdrachtgevers samen deze combinatie zijn aangegaan, stropen wij de mouwen nóg enthousiaster op.

Assisteren
Van precisie-graafwerk met de mini- of midikraan tot lekker veel kuubs verzetten met mobiele- en rupskranen, het zijn diverse werkzaamheden in de polder. Op dit moment werken we vooral mee aan de toegangswegen tot het project en aan de doordachte funderingen daarvan. Met onze machines met GPS-machinebesturing kunnen we Dura Vermeer en GMB uitstekend assisteren. Nu het weer zo heeft meegezeten, zal het ontgraven van de fundaties na de bouwvak van start gaan. Alweer een prachtig werk, deze regieopdracht!