TECHNIEK, HET ZIT IN ONZE GENEN

Bouwen op 70 jaar ervaring

Graven, boren, karren, kiepen, plannen en realistische adviseren. Wij vinden het fantastisch. Techniek, dat zit in onze genen. Al meer dan 70 jaar. We zijn een echt familiebedrijf en verzetten al generaties lang werk in de grond-, weg- en waterbouw. De wil om altijd te ontwikkelen en vernieuwen is binnen dit familiebedrijf heel normaal. Deze erfelijke eigenschap is de motor van ons bedrijf. Denken, durven, doen. Daar zijn we goed in.

“HET ZIJN ONZE FAMILIETREKJES DIE HET VERSCHIL MAKEN. VEEL IS TE LEREN. ALLEEN BIJ ONS IS HET AANGEBOREN.”

Hoe klein het begon, zo groot is het nu

Het is 1947. Van Lenthe Dalfsen start als agrarische dienstverlener: Hendrik Jan van Lenthe kocht als eerste in het dorp een tractor en verrichtte werkzaamheden voor andere boeren uit de omgeving. Deze ondernemerszin werd de basis voor het familiebedrijf. De wil om te ontwikkelen en te vernieuwen zat er al vroeg in.

In de jaren 80 ging het bedrijf over naar de tweede generatie. Herman en Henk van Lenthe hadden de focus meer en meer gericht op grondverzet en infrawerk. De jaren daaropvolgend groeide Van Lenthe Dalfsen uit tot een landelijk aannemingsbedrijf in de grond-, weg en waterbouw. Met de diepgewortelde aanpakkersmentaliteit werden slimme hulpstukken voor machines ontwikkeld en de specialismen bermverhardingen en bestuurbare boringen toegevoegd aan het dienstenpakket. Dagelijks combineren we daad-, denk- en menskracht voor de meest uiteenlopende projecten.