6% afschot!

grondverzet

infrawerk

Kantelend door de bocht

Zwolle en omgeving kan weer naar hartenlust karten. Met een mooi parcours, geweldig asfalt en extra ‘spannende’ bochten staat Kartcentrum Zwolle garant voor spectaculair racen in de buitenlucht. Het was een bijzonder project voor Van Lenthe Dalfsen, immers een kartbaan aanleggen dat doen we niet elke dag. Onze uitvoerder Gerard Klein Oonk vertelt:

Extra aandacht

‘We hebben al het grondwerk gedaan en voor de veiligheid en tegen geluidsoverlast legden we tussen de baan en buiten de baan om grondwallen aan. Ook hebben we de opbouw van de fundatie gemaakt voor het asfalt en we hebben het terras voor de kantine aangelegd. Dat terras ligt mooi verhoogd. Om dat hoogteverschil goed op te vangen, brachten we keerwanden en kolken aan, zo zorgden we voor een goede afwatering. Dat deden we niet alleen op het terras, maar bijvoorbeeld ook in de pitsstraat die weer een stuk lager ligt. Dat risico van overtollig water hebben we onder andere opgelost met infiltratiekoffers en drains in de grond. Daar zie je nu niks meer van, maar dat geldt eigenlijk voor heel veel van ons werk.

Een kartbaan aanleggen dat doen we niet elke dag

Samenwerking

Toen we het parcours helemaal hadden voorbereid, schakelden we de experts van Dura Vermeer in voor het aanbrengen van het asfalt. We werken vaker samen op projecten en zetten dan ieder onze specialiteiten in.  Die samenwerking verloopt altijd heel voorspoedig, zo ook hier op deze kartbaan. Het resultaat is een tevreden opdrachtgever en een prachtige baan –  mét niet te vergeten een ‘spannende’ bocht. Hier kunnen snelheidsduivels vol door de bocht van 6% afschot! Het lijkt Zandvoort wel. We zijn blij met een mooie samenwerking, zeker ook met de mensen van de kartbaan. Het resultaat is geweldig, een kartbaan waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.’