350 meter in de week

bermverharding

Klus ‘Wittelte’ is geklaard, vertelt onze uitvoerder Bertus Westera. De afgelopen maanden werkten we als onderaannemer van Tebezo tussen Uffelte en Wittelte (N371). Was dat even prettig werken met elkaar.

Opschuiven

De taakverdeling werkte als volgt: Tebezo zette elke week zo’n 350 meter nieuwe damwand in het water, wij vulden deze de week daarop aan en voorzagen de ontstane strook van grasbetonstenen. Dat begon elke maandagmorgen met het verwijderen van de vangrail en op vrijdag kon de nieuwe vangrail weer worden gezet. Zo schoven we dus met z’n allen elke week zo’n 350 meter op. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

3.700 meter

De totale afstand was 3.700 meter, waarvan Van Lenthe Dalfsen 3.000 meter damwand heeft aangevuld. Dat deden we met een halve rijbaanafzetting op de grote weg. Het laatste deel van het werk bestond uit het storten van stortstenen op een cocosmat. Daarmee creëerden we een natuurlijke oever. Zo kunnen beestjes ook uit het water klimmen, is het idee. Toch lijkt ons dat wel wat gevaarlijk voor die beestjes, maar goed.