We verzonnen een list

Baggerkarwei in Oosterbeek

Opdrachtgever Waterschap Vallei en Veluwe vertrouwde ons een baggerkarwei toe. Letterlijk dus. Het ging om een locatie buiten het dorp Oosterbeek en twee locaties in de dorpskern. Die laatste twee vroegen om extra communicatieskills, maar ook om improvisatietalent. Genoeg bijkomstigheden voor Van Lenthe Dalfsen om dit project met extra veel plezier aan te pakken.

Beek en twee vijvers

Als eerste baggerde onze 30-tons rupskraan de Dunobeek uit. Natuurlijk hoorde daar de afvoer bij van de bagger naar de juiste verwerker. Het werd wat ingewikkelder toen de kerkvijver en de vijver van de Heemtuin aan de beurt kwamen. Deze liggen midden in de woonwijk, daarom informeerden we de omwonenden zo goed mogelijk en namen we de noodzakelijke  verkeersmaatregelen.

De sterkste combinatie van mens en machine heeft het ook hier weer volbracht.

Plantsoen sparen

In de tussentijd onderhielden we ook nauw contact met een ecoloog die waakte over de dier- en plantensoorten in het water. We verzonnen een list om het plantsoen rond de vijver van de Heemtuin zo veel mogelijk te sparen en kwamen ter plaatse met een 9-tons midikraan. Aan de midikraan koppelden we een pomp, slangen, een bootje, een trekker en twee vrachtwagens en zo klaarden we de klus. De sterkste combinatie van mens en machine heeft het ook hier weer volbracht.